Installatiewerk

Vloerverwarming:

Het meest energetische afgifte systeem, waarbij we met een lage watertemperatuur een groot oppervak kunnen verwarmen. Dit is meestal de vloer, maar hetzelfde systeem kan ook worden toegepast  zowel in de wand, als in het plafond.

De onderstaande vloerverwarmingssystemen zijn opgebouwd op de ruwe betonvloer met daarop een betonvlechtmat waarop de vloerverwarmingsslangen worden vastgezet, hierop wordt vervolgens de smeervloer gestort.


Als hoofdverwarming met een warmtepomp met een hart op hart afstand 10 cmVloerverwarming verdelers met en zonder pomp. Verdelers zonder pomp worden rechtstreeks gevoed door de warmtepomp.


Verdelers met een pomp worden toegepast voor hogere cv water temperaturen, zoals bij een gasketel en eventueel in combinatie met een hybride warmtepomp.

Er bestaan ook zogenaamde droogbouwsystemen waarbij de slangen in een voorgefreesde Fermacel plaat wordt gelegd, deze systemen zijn geschikt voor bijvoorbeeld op een houten ondervloer.


Gasleiding:

Wij leggen gasleidingen aan  in dikwandig staal, koper of in kunststof, maar ook aanpassingen of uitbreiding aan een systeem. Ook controleren we op lekdichtheid door middel van het leidingwerk af te persen, door het op druk zetten van de gasinstallatie en vervolgens meten of  er een drukdaling optreed.

 Nieuwe gasleiding in een bedrijfshal

Terreinleiding met aftakking


Afdoppen van een stalen gasleiding met een lasdeksel.


Tereinleiding met een overgang van koper naar de kunststofleiding.Sanitaire installatie's:

Wij verzorgen ook het leidingwerk in uw nieuwe badkamer, zoals waterleiding, afvoer en ventilatie.

 Leidingwerk ten behoeven van een inbouw douchekraan in de muur weggewerkt.


 

Bad mengkraan, met ingebouwde kraandelen. 

Nieuwbouw:

Installatie werk op een verdiepingsvloer, In een later stadium wordt hier beton overheen gestort.


Renovatie:

Regelmatig verrichten we renovatie werkzaamheden in woningen uit, hierbij is het de kunst om het leidingwerk uit het zicht te halen, dit kan door het leidingwerk in een verlaagd plafond of voorzetwand of in de smeervloer weg te werken.

Hiervoor maken we gebruik van speciale aluminium kunststof buis dat met speciaal gereedschap wordt samen geperst.Leidingwerk uitgevoerd in kunststof aluminium buis, verwerkt in het verlaagd plafond.

 

Zonneboiler:

 

 


Een met glycol voorgevuld zonneboilersysteem van het merk HR Solar.


Er zijn diverse systemen samen te bouwen met 1 of meerdere collectoren, en verschillende boilers, liggend of staand, en met een inhoud van 120. 200 of 300 liter

Het voordeel van een zonneboilersysteem is dat het koude sanitair water voor het door het gastoestel wordt verwarmd naar 60º C, door de collector wordt voorverwarmd, ook op zon arme dagen kan dit water al iets zijn voorverwarmd, waardoor de gasketel het minder hoeft bij te verwarmen.


Copyright © 2020 Het Binnenklimaat

E-mailen
Bellen
Map
Info